CARNAVALSVERENIGING DE BOKKENRIJDERS
Opgericht 1956 Bokkendonk
Maak uw keuze
Info
Beste Bok 2016-2017
Evenementen
Leden
Muziek
Evenementen 2017
Geschiedenis/Foto's
'Ne Bok Mè Gaauwe Hôrres
Evenementen

DE   GESTELSE  WINTERFAIR  11  DECEMBER  2016  ONDER DE TOREN


Na alle positieve reacties op de organisatie van de tweede Gestelse Winterfair 2015 organiseert CV De Bokkenrijders ook dit jaar de Gestelse Winterfair. De Bokkenrijders denken als carnavalsvereniging, naast de vele carnavalsevenementen, door middel van andere organisaties een bijdrage te kunnen leveren aan het sociale dorpsgebeuren. Dit doen zij door middel van 2 evenementen. In de winterperiode met een gezellige Winterfair die zal plaats vinden op zondag 11 december van 13.00 tot 18.00 uur en vooraf aan de vakantieperiode door middel van het sportieve evenement de Ruwenberg Parkloop 25 juni 2016.

 

 

HET PETRUS WINTERPLEIN
Het Petrus Dondersplein wordt in een gezellige kerstsfeer gebracht met een schitterende kerstboom en vuurkorven en wordt het Petrus Winterplein.
Van vrijdag 9 december t/m 11 december worden allerlei activiteiten georganiseerd op en rond dit Petrus Winterplein. Een van deze activiteiten is de Gestelse Winterfair.

Op zondagmiddag 11 december worden er allerlei waren aangeboden in verschillende kramen. Onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk kan men tijdens de fair genieten van optredens en activiteiten voor jong en oud op het Petrus Winterplein. Graag nodigen we u uit om deel te nemen aan dit gezellige en sfeervolle kerstevenement in Sint- Michielsgestel.

KERSTKRAMEN EN MOGELIJKHEDEN
Voor standhouders, winkeliers, hobbyisten, maar ook verenigingen en instellingen is er de gelegenheid om een kraam of standplaats te huren.                                            

Om een mooie indeling te maken van de markt horen we bij interesse graag wat u wilt aanbieden. 

Voor meer informatie en het reserveren van een kraam of standplaats kunt u mailen naar info@gestelsewinterfair.nl en
bellen naar Bart Schakenraad 0622386254.
De inschrijvingen kunnen plaatsvinden tot en met 4 december.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.gestelsewinterfair.nl of onze Facebook pagina.

Wij hopen u graag te ontmoeten op de Gestelse Winterfair!

9e EDITIE RUWENBERG  PARKLOOP  25  JUNI  2016
SPORTIEF  UITJE  VOOR  HET  HELE  GEZIN

Gestel (Sint-Michielsgestel): Wie aan carnavalsvereniging de Bokkenrijders dacht, dacht in de eerste plaats aan bier drinken, muziek maken en gezelligheid. Sinds 2008 is daar een sportief element bijgekomen. Dit jaar voor denegende keer organiseert de carnavalsvereniging de Ruwenberg Parkloop. Gesitueerd in het prachtige park Klein Ruwenberg in hartje Sint-Michielsgestel vormt de loop op zaterdag 25 juni weer een sportieve uitdaging voor het hele gezin! Een jaarlijks evenement waarbij alle Gestelnaren onder de juiste sportieve omstandigheden en genietend van een zomerse sfeer samen een begin kunnen maken van een voortreffelijke vakantie periode.


Zo’n kleine 9 jaar geleden, na afloop van het carnavalsseizoen 2007 kwamen de Bokkenrijders voor een evaluatie vergadering bij elkaar. Tot nu toe zijn de Bokkenrijders vooral bekend van het carnavalsseizoen, met enkele hoogtepunten zoals het Bokkenbal op de tweede zaterdag van januari en de uitreiking van de onderscheiding ‘Ne Bok Mè Gaauwe Hôrres op carnavalsmaandag.
Om te laten zien dat er buiten muziek maken en feestvieren meer mogelijkheden zitten in deze carnavalsvereniging namen de ”Bokkenrijders” het idee op om buiten het carnavalsseizoen een sportief evenement te organiseren met als belangrijkste doelgroep de inwoners van Sint Michielsgestel, waarbij natuurlijk ook anderen welkom zijn.
Door de aanwezigheid van enkele marathonlopers binnen de vereniging viel de keuze al snel op het loopgebied. Men wilde in deze tak van sport iets ontwikkelen omdat het tot nu toe ontbrak aan een soortgelijk evenement in Sint Michielsgestel en men hier zeker nog wel mogelijkheden zag liggen. Daarbij werd al snel naar voren gebracht dat men via de lokale scholen ook gericht aan de jeugddeelname wilde werken en dat deze doelgroep in belangrijke mate hierin betrokken diende te worden. De deelname van vele jeugdigen de voorbije jaren geeft aan dat deze opzet zeker geslaagd is,waarbij ook de scholierenbokaal een goede impuls heeft gegeven. Deze scholierenbokaal werd afgelopen jaar gewonnen door bs Roald Dahl.

Mooi parcours
Op zaterdag 25 juni wordt voor 8e Ruwenberg Parkloop gehouden. Ook deze aflevering zijn de afstanden voor dames en herenlopers 5 en 10 km en is er aandacht voor de jeugd door middel van een scholierenloop. In de prachtig groene omgeving van park Klein Ruwenberg is een mooi parcours neergelegd.
De jeugd start om 14.00 uur voor hun ronde over dik duizend meter. Jeugdburgemeester Daan van Sint Michielsgestel zal het startschot geven. Voor elke jeugdloper ligt een medaille klaar en bij voldoende jeugdlopers zullen er ook categorieën zijn. Voor de school met de meeste deelnemers staat de wisselbeker klaar. Deelname voor de jeugd is gratis.
De senioren dames en heren beginnen om 14.30 uur aan hun 5 of 10 kilometers. De titel van snelste Gestelnaar 2015 ging naar Jean Pierre Louwers.

Grootse plannen
Kattrekker van het evenement is Carly van Pinxten. Carly en zijn vrouw Diny zijn fanatieke hardlopers en hebben inmiddels al zo’n 40 a 50 marathons achter de kiezen. Carly, oud-sportinstructeur bij defensie, is daarnaast actief binnen de atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. Die vereniging is de organisatie van de Ruwenberg Parkloop bijzonder behulpzaam bij de organisatie door het uitlenen van tal van materialen bijvoorbeeld voor de tijdwaarneming. “Rabobank Hart van de Meierij en Conferentiehotel De Ruwenberg zijn als hoofdsponsoren aan het evenement verbonden en daarnaast zijn we erg blij met de steun uit het lokale bedrijfsleven. De medewerking die we overal ontmoeten is geweldig. Hebben we iets nodig dan is iedereen direct bereid mee te werken. De vele handen van de Bokkenrijders maken het werk daarbij licht.”
“Na acht succesvolle edities weten we inmiddels hoe we de zaken het beste kunnen aanpakken. Kort voor het evenement zetten we dan nog even de puntjes op de i zodat het ongetwijfeld weer een mooie sportieve dag gaat worden.” aldus Carly. “de groei zit er ook nog steeds in. Opvallend was vorig jaar bijvoorbeeld de grote deelname van dames in alle categorieën.”
Vooruitkijken naar de tiende editie doen Carly en zijn medeorganisatie inmiddels stiekem ook al. “We hebben de wens dan nog groter uit te pakken. We onderzoeken de mogelijkheid een trail te organiseren”.

Maak uw keuzeInfoBeste Bok 2016-2017EvenementenLedenMuziekEvenementen 2017Geschiedenis/Foto's'Ne Bok Mè Gaauwe Hôrres